Hoe zou het met mijn zoon of dochter zijn?
Hoe zou mijn vader of moeder reageren als ik vertel dat zij opa of oma worden?
Zouden opa en oma nog aan mij denken?

Veel kinderen uit gebroken gezinnen hebben weinig of geen contact met de ouder die ooit het gezin verliet en daardoor ook geen contact met de bijbehorende familie. Op een volwassen wijze weer met elkaar in contact komen kan soms een moeilijk proces zijn door hoge verwachtingen, spanning, pijn en angstgevoelens. Ook communicatief niet opgewassen zijn tegen de ander en het ontbreken van assertiviteit kan ertoe leiden dat het gesprek vastloopt of mislukt.

Toch is het belangrijk om deze ouder of familielid te blijven zien. Denk bijvoorbeeld aan de komst van kinderen, om afscheid te kunnen nemen voor de dood, doordat je ziek geworden bent of omdat je gewoonweg de ander heel erg mist. Men voelt zich gelukkiger, tevredener en gezonder en liefdevoller in een leven zonder conflicten en waarbij men in verbinding tot elkaar staat.

Familietherapie – Familiehereniging – Herstelgesprekken – Verzoeningsgesprekken

Doordat een familietherapeut buiten de familie staat en daardoor onpartijdig is, kan de therapeut een veilig klimaat scheppen. Hierdoor kan iedereen datgene zeggen wat hij/zij kwijt wil. Door de vakkundige begeleiding verlopen de gesprekken op een zodanige manier dat men met elkaar in contact komt.

Het is altijd bijzonder en dankbaar werk, als je ziet hoe men tijdens gesprekken ontlaadt, ontdooit en men elkaar weer herkent en vindt. Jarenlange spanningen verdwijnen, persoonlijke groei ontstaat, inzicht en bewustwording van het proces in jezelf en in de ander maken dat men in contact kan blijven als de gesprekken afgelopen zijn. Meestal kan met 1 of 2 gesprekken het conflict opgelost zijn omdat er  ruimte is ontstaan voor nieuwe positieve ontwikkelingen.

Het is wel vaak moeilijk om de eerste stap te zetten, ik vind het altijd bijzonder moedig als iemand weer het contact wil aangaan. Om die eerste stap te kunnen zetten, kunnen we altijd samen proberen om een originele manier te vinden om de ander uit te nodigen om weer in contact te komen.

De Relatieplanner

Mireille Postma - De Relatieplanner

Ik ben Mireille Postma en ik help mensen conflicten in hun relatie op te lossen. Een warme en liefdevolle relatie met jezelf, je partner en andere mensen die dichtbij jou staan, is mijn dagelijkse drijfveer. Mijn aanpak is direct, intuïtief, verrassend en soms confronterend. Ik ben goed in het openen van communicatie tussen mensen in een veilige omgeving. Mijn stijl is persoonlijk en betrokken en ik ga uit van individuele kracht.

Meer weten of een afspraak maken?

Bel 06 – 20 20 37 79. Mailen kan ook naar info@mireillepostma.nl. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op.